+31 6 4157 4146 mail@mariekehollander.nl
Select Page

Compositing interactieve website Hollands Hoop

In aanloop van seizoen 2 van de dramaserie Hollands Hoop werd de interactive gelanceerd: www.hollandshoop.nl. Een interactieve virtuele wereld waarin bezoekers online geheimen en aanwijzingen kunnen ontdekken, herinneringen kunnen ophalen uit de eerste serie en een game kunnen spelen.

In samenwerking met Balder Westein van Three Double You, Marcel Duin van Q42, Skeye en de NTR heb ik de compositing van de gigapixel afbeelding voor de interactieve website verzorgd. Bezoekers kunnen tot in detail inzoomen op het Hollands Hoop-landschap met alle belangrijke locaties uit de serie. Een groot deel van de locaties heb ik tijdens de opnames van serie 2 gefotografeerd. Om een zo hoog mogelijke resolutie te verkrijgen, heb ik op elke locatie een groot aantal foto’s gemaakt en gestitched in Photoshop. Vervolgens heb ik de locatie en alle andere visuele elementen gecombineerd en bewerkt tot een plaat van 40.000×10.000 pixels.

Skeye heeft de meeste interieurlocaties, waaronder de Hollands Hoop boerderij, 360 graden gefotografeerd. In de VR-versie kan de bezoeker met behulp van een VR-bril rondkijken in de boerderij en de wietkelder.

De interactive is verrijkt met een spel. In de game moet je een code zien te kraken om het luik naar een geheime locatie te kunnen openen. Spelers die het lukt de code te kraken, krijgt toegang tot een ondergrondse locatie, waar een nieuwe opdracht staat te wachten. Het luik heb ik nagemaakt naar het decorstuk uit de serie. 

In 2019 is het project gewaardeerd met een Lovie Award. 

In 2020 heb ik een update gemaakt voor de derde seizoen van Hollands Hoop.