About me

Vanaf jonge leeftijd werd duidelijk dat ik over een aardige dosis creativiteit beschik. In 1984, toen ik vier was, won ik voor het eerst een tekenwedstrijd met een collage. De studie Autonome Beelden Kunsten op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) was dan ook een logisch gevolg.

In 2005 heb ik een workshop Pixilation (live actor stop-motion) gevolgd bij Menno & Paul de Nooijer. Dat was mijn eerste praktische confrontatie met animatie. Deze workshop is de start van mijn ‘animatie carrière’.

In 2007 ben ik cum laude afgestudeerd aan de HKU met twee animated shorts. Om mijn animatieskills te verbeteren heb ik in 2013/2014 de Master of Animation aan het St. Joost in Breda gevolgd en met succes afgerond. Ik maak onder andere 2D en 3D animaties in opdracht. Mijn specialisaties zijn: Motion design en grafisch ontwerp. Daarnaast ben ik zeer bedreven in video editing.

Samen met mijn broer Jan Hollander heb ik in 2008 Animatiestudio Hollander opgericht. Met behulp van ons netwerk animatoren zijn we in bijna tien jaar uitgegroeid tot een breed inzetbare animatiestudio met alle online marketing elementen inbegrepen.